Blogi


Turku ja Taiteiden Yö

0

Turussa vietettiin eilen Taiteiden Yötä, ja meillä käsityöläisillä oli omat myyjäiset Hansatorilla. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistujille – myyjille ja asiakkaille – olitte kaikki ihania! Itsekin tein löytöjä naapureiden kojuista… Voi miten kekseliäitä tuotteita!

Yritin kuvata uusia laskoshameita, joissa on painokuva. En oikein onnistunut!

Napit olivat helpompi kuvauskohde.

Paluumatkalla kotiin kartanlukijana oli tämä uskollinen matami.

Ekologista väriä

0

Salonjokilaakson toimittaja teki yllätysvierailun Esterinkadulle, ja jututti seuraavan päivän lehteä varten minua, Oliinan Jennyä sekä sopivasti sovituskäynnille pistäytynyttä Liisaa. Yhteiskuvaan kankaiden väriloiston joukkoon pääsi myös harjoittelijamme Anette. Juttutuokion lopputulos löytyy Salonjokilaakson 39/2013 keskiaukeamalta.

Voit klikata kuvan suuremmaksi!

Salonjokilaakso N:o 39: "Oliina ja Tiina Talvikki tuovat Putiikkiviikoille ekologista väriä"

– Olin hameeseen hyvin tyytyväinen. Toivoisinkin, että Salossa osattaisiin profiloitua uudenlaisella yritteliäisyydellä, Kaukoniemi sanoo ja kiittelee Palkin ja Sainion reipasta otetta työhönsä.

Ompelijan vapaapäivä

0

Vapaapäivänä on aikaa ommella itselleenkin

Vapaana lauantaina ompelijalla on aikaa aloittaa itselleenkin jotain uutta ja kivaa. Niin kuin vaikka kevättakkia. ♥

Vapaapäivänä on aikaa ommella itselleenkin

Pitkän työn ja odotuksen (kaavoituksen, leikkuun ja tukikankaiden kiinnittämisen) jälkeen on ihanaa vihdoinkin ommella, silittää ja koota vaate sovituskuntoon.

Vapaapäivänä on aikaa ommella itselleenkin

Sitten voikin jo sovittaa (vaikka hihoja ei vielä olisikaan). Suurin piirtein tähän kuntoon takki jäikin. Voi kunpa jo ensi viikolla olisi aikaa jatkaa! Kevättakille alkaisi olla jo tarvetta.

Mathildedalin Ruukki ja ihanat alpakat

0

Blogi - Teijon Ruukki

Kävimme tutustumassa työhuoneemme kanssa uusiin yhteistyökumppaneihimme Ruukilla ja kauniisiin Mathildedalin maisemiin, joissa yhteisprojektimme toukokuussa kulminoituu.

Blogi - Teijon Ruukki

Ruukin Kehräämö ja Puoti on erikoistunut alpakanvillaan. Ja mitä olisikaan alpakkakehräämö ilman alpakoita! Iik! Pääsimme tutustumaan ensimmäistä kertaa lähietäisyydeltä näihin eläimiin. Ja voi miten ihania ne olivatkaan!

Blogi - Teijon Ruukki

Suoraan meitä vastaan tapittavia alpakoita olisi voinut katsella vaikka kuinka pitkään. Jotain niin lumoavan suloista oli niiden pitkissä kauloissa, lumipeitteisessä villassa ja pitkäripsisissä silmissä. Kasvotkin olivat niin veikeät! Vierailun jälkeen jäi kova mielihalu palata niitä katsomaan.

Blogi - Teijon Ruukki

Ruukin Sini kertoi meille alpakoista vaikka mitä. Paras triviatiedon hippunen, minkä sain talteen, oli kuitenkin se, että alpakoilla ei suinkaan ole sorkkia (kuten minä ainakin olen aina luullut), vaan ikään kuin TASSUT! Polkuanturat kuten koiralla. Ja minä kun luulin, ettei alpakat voi tulla enää söpömmiksi!

Kuvaaja: Saara / Hoppu Design

Hyvää joulun aikaa!

1

Huh, kiireinen työkuukausi on takanapäin! Joulukuussa on ollut jos jonkinmoista tapahtumaa ja tekemistä, mutta nyt alkoi loma. Olen joululomalla 23.12.-1.1., joten tällä aikavälillä tehdyt verkkokauppatilaukset käsitellään 2.1.2013.

Kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta, ja hyvää ja kiireetöntä joulun aikaa jokaiselle! Ensi vuonna palataan kuvioihin uusin kujein.

PS. Katsokaapa näitä kuvia Salosta. Meillä on väliaikainen työhuoneen yhteinen jouluikkuna osoitteessa Turuntie 5 (ent. Leninkiliike Saarivuoren ikkunassa)! ♥

Tiina Talvikin, Ompelimo Liinan ja Hoppu Designin yhteinen jouluikkuna Salossa Turuntiellä

Tiina Talvikin, Ompelimo Liinan ja Hoppu Designin yhteinen jouluikkuna Salossa Turuntiellä

Tiina Talvikin, Ompelimo Liinan ja Hoppu Designin yhteinen jouluikkuna Salossa Turuntiellä

Siellä ompelija itse vielä lisää viime hetken yksityiskohtia.

Tiina Talvikin, Ompelimo Liinan ja Hoppu Designin yhteinen jouluikkuna Salossa Turuntiellä

Ensimmäinen Dear Design ihastutti

0

Dear Design -myyjäiset marraskuun 10. päivänä oli oikein onnistunut tapahtuma! Turun Hansatori täyttyi kiinnostavista käsityöläisistä ja mitä ihanimmista asiakkaista. Kiitos kaikille tutuille ja tuntemattomille! Toivottavasti tämä tapahtuma järjestetään ensi vuonna uudelleen.

Dear Design, joulukuu 2012
Olin myymässä yhdessä työhuonetoverini Jennyn kanssa. Rekki suorastaan notkui vaatteidemme painosta, ja meidän piti ensimmäistä kertaa turvautua tuotteiden karsimiseen – jonkinlainen merkkipaalu sekin!

Dear Design, joulukuu 2012
Metsätähti-kojun herra poikkesi sovittamaan Jennyn tekemiä miestenliivejä. Hyvältä näytti!

Dear Design, joulukuu 2012
Ensimmäinen Dear Design -tapahtuma ihastutti minua lämminhenkisyydellään.

Lisätietoa Dear Design -tapahtumasta Facebookissa.

Valokuvat: Jenny / Ompelimo Liina

Koirakaveri työhuoneella

0

Saaran mukana työhuoneelle tulevat aikaansa viettämään myös kaksi pientä koiraa. Omassa perheessäni on aina ollut koira, mutta nyt omillani asuessani olen lemmikitön, joten työhuoneella vierailevat koirakaverit ovat mainiota ‘eläinterapiaa’!

Minä ja Vinski

Syksy on ympärilläni

0

blog2012-10-09-1

Lempivuodenaikani! Syksyllä ilmassa tuoksuu pudonneiden vaahteranlehtien lisäksi muutos – lupaus uudesta. Tutut neulepuserot kaivetaan esiin ja puetaan päälle, kotiin olisi hauska saada jotain pientä uutta, luovuus ja inspiraatio iskevät virkistävällä voimalla. Usein tällainen syksyinen muutos on liittynyt koulunkäyntiin, sillä syksyn tultua olen aina lähtenyt kouluun: aloittanut uudet opinnot tai ihan vain siirtynyt ylemmälle luokalle.

blog2012-10-09-2

Kaupat pursuavat “Back to School” -tyylisestä sälästä. Penaalien, vihkojen ja kynien katselu muistuttaa minua pikkulapsen innosta saada oma pulpettinsa luokasta ja ottaa esille tuliterät koulutarvikkeet. Uusilla, kontaktimuovilla päällystetyillä kirjoilla oli oma tuoksunsa.

blog2012-10-09-3

Viime syksy oli ensimmäinen laatuaan: en lähtenyt enää koulutielle, vaan aloitin uuden polun ja perustin oman toiminimen. Siinäpä muutosta kyllikseen!

Vuosi on sisältänyt ihania sattumia ja kohtaamisia. Tänä syksynä voin jakaa ideoita uusien työhuonekavereiden Jennyn, Saaran ja Nooran kanssa, innostua ja tehdä yhdessä.

Rakastan kaikkea syksyssä! Värejä, tuoksuja, sadepäiviä, sadeöitä. Ihanaa!

PS. Kuvissa päälläni oleva hame on Made With Love By Hannahin tekemä.

PPS. Ensi viikolla työhuoneella juhlitaan Tiina Talvikin 1v 1kk juhlia!